Hyvillä Puutarhanhoitovälineillä Voi Estää Tuholaisia

Laadukkaat, kunnolliset ja hyvät puutarhanhoitovälineet tekevät puutarhan hoitamisesta mukavaa puuhaa, jonka parissa viihtyy koko perhe. Hyvistä välineistä on hyötyä myös tuholaisten torjunnassa. Puutarha voi kohdata hyvin erilaisia tuholaisia, joiden aiheuttama harmi voi olla pitkäänkin kestävää, mikäli tuholaisongelma pääsee leviämään. Tuholaisten torjunnassa nopeus on valttia. Mitä nopeammin tuholaiset havaitaan, ja mitä nopeammin ne hävitetään, sitä pienempää tuhoa ne ehtivät aiheuttaa puutarhalle. Muutaman inhottavan toukan, etanan tai muun ötökän voi poistaa puutarhasta vaikka käsin puutarhakäsineet kädessä. Mikäli puutarhaa hoitaa harvoin saattaa tuholaisiakin ehtiä tulla pihaan useampia. Onkin tärkeää, että puutarhaa hoitaa säännöllisesti, jotta kaikki mahdolliset puutarhan tuholaiset havaitaan. Kannattaa huolehtia siitä, että kodista löytyvät kaikki tärkeimmät puutarhanhoitovälineet, kuten ruohonleikkuri, lapio, harava ja kasteluletku. Hyviä työvälineitä puutarhaan saa mm. rautakaupoista ja isoista marketeista.

Puutarha kannattaa pitää kunnossa

Puutarha-kannattaaKodin puutarhan kuten myös kesämökin pihan kunnosta kannattaa huolehtia. Hyvin hoidettu piha on paitsi kaunis, mutta myös vapaa tuholaisongelmista. Hyvät puutarhanhoitovälineet, kuten toimiva ruohonleikkuri ja harava ovat puutarhanhoidon kulmakiviä. Ruohonleikkureista löytyy nykyisin useita eri merkkejä ja malleja. Tavanomaisin lienee perinteinen työnnettävä ja bensalla toimiva leikkuri. Suosiotaan ovat lisänneet myös päältäajettavat ruohonleikkurit, joiden hankintaa kannattaa harkita, etenkin jos piha on kovin suuri ja leikattavaa ruohoa on paljon. Myös robottiruohonleikkureita on alkanut näkyä talojen pihoilla tekemässä ruohonleikkuutyötä. Ruohonleikkurin lisäksi myös muut puutarhanhoitovälineet kannattaa pitää kunnossa ja huoltaa aina tarpeen mukaan, jotta niillä työskentely on mukavaa. Pihasta on hyvä löytyä esimerkiksi kasteluletku, jotta kuivana kesänä nurmea voi kastella sillä kätevästi. Mikäli huolellisesta nurmikon hoidosta huolimatta pihaan tulee tuholaisia, kannattaa istuttaa puutarhaan karkotekasveja. Ne karkottavat hajullaan tuholaisia.

Puutarhanhoitaminen-on-mukavaaPuutarhanhoitovälineet kannattaa säilyttää mieluiten samassa paikassa ja hyvässä järjestyksessä, jolloin ne löytyvät helposti ja nopeasti tarvittaessa. Hyvä paikka säilytykselle on oma hylly autotallissa tai erillinen pikkuvarasto, jossa säilytetään ainoastaan puutarhanhoitoon tarkoitettuja tavaroita. Pieni määrä hoitotarvikkeita mahtuu myös terassille sijoitettavaan säilytysarkkuun. Hoitovälineitä puutarhaan voi ostaa lisää sitä mukaa, kun tarvetta ilmenee. Alkuun pääsee hyvin ruohonleikkurilla, kastelukannulla ja lapiolla. Lapioita kannattaa ostaa useampi, esimerkiksi yksi iso lapio ja muutama pienempi lapio. Niiden lisäksi esimerkiksi puutarhanhoitoon tarkoitetut vahvat ja mukavat käsineet kannattaa hankkia, kuten myös puutarhasakset, joilla puutarhan kasvit on helppo pitää siistinä. Puutarhatarvikkeiden joukosta olisi hyvä löytyä myös harava, jotta syksyn tullen lehdet saadaan haravoitua pihamaalta. Myös laadukkaat ja vahvat kottikärryt kannattaa sijoittaa pihalle, jotta puutarhan jätteet saa helposti kuljetettua pihamaalta pois.

Puutarhanhoitaminen on mukavaa

Oman puutarhan hoitaminen on mukavaa, kun käytössä ovat laadukkaat puutarhanhoitovälineet. Jos sakset ovat tylsät tai ruohonleikkuri ei leikkaa kunnolla, saattaa innostus puutarhan hoitamiseen lopahtaa. Kannattaa siis huolehtia puutarhanhoitovälineiden kunnosta mm. huoltamalla niitä aika ajoin ja hankkimalla uudet työvälineet rikkoutuneiden tai kuluneiden välineiden tilalle. Puutarhanhoidosta kannattaa tehdä koko perheen askare. Myös lapset osallistuvat mielellään puutarhan hoitamiseen. Lapset voivat kitkeä kasveja tai kerätä pihalta keppejä ja käpyjä, jotta perheen isä pääsee ajamaan nurmikon. Lapsille voi hankkia myös omia työvälineitä. Monissa rautakaupoissa myydään nykyään nimenomaan lapsille tarkoitettuja työvälineitä. Osa niistä on leluja, mutta osa ihan oikeita työvälineitä, joilla lapset voivat harjoitella puutarhan hoitamista.

Puutarhanhoitovälineet-tekevätPuutarhanhoitovälineet tekevät puutarhanhoidosta helppoa silloin, kun työvälineet ovat kunnossa. Puutarhanhoitaminen on myös paljon mukavampaa, kun sitä tekee yhdessä, ja kun hoitovastuun kantaa koko perhe. Etenkin suuressa pihassa työtä on paljon. Työmäärään vaikuttaa paljon myös se onko pihaan istutettu kukkia tai muita viherkasveja, joita pitää kitkeä ja kastella. Pihaa tulee jatkuvasti myös tarkkailla mahdollisten tuholaisten varalta. Tavanomaisia tuholaisia ovat esimerkiksi kirvat, jotka mielellään valloittavat mm. omenapuita ja ruusuja. Kirvojen torjunta onnistuu esimerkiksi mäntysuopanesteellä. Kirvojen lisäksi pihaan saattaa tulla myös muita tuholaisia, kuten kaalikärpänen tai pihlajanmarjakoi. Myös etanat ovat toisinaan puutarhan riesa, etenkin sateisina kesinä. Etanoita voi torjua levittämällä niiden kulkureiteille tuhkaa tai kalkkia. Vaikka puutarhaan tulisi tuholaisia, ei kannata säikähtää. Yleensä tuholaisia pystyy jollain tavalla häätämään puutarhasta. Paras keino ehkäistä tuholaisia on hyvä puutarhanhoito!